About Me

My photo
puan cham.en somi bernama gg.anak lelaki bernama mikhael mukhsin.nikah dengan gg 25/5/08.melahirkan mukhsin secara c-sec 8/7/09.masih menyusukan mukhsin secara eksklusif selama 5 bulan dan insyAllah hingga 2 tahun.terasa nikmat menjadi seorang ibu.syukur alhamdulillah.

Thursday, December 17, 2009

menan,susu,teether.




ari rabu lepas aku gi mydin.blikan mukhsin menan yg simple ni.murah aje ni...bwh rm10.suka tgok kalernya.kontrast.biar mukhsin latih saraf matanya dgn melihat warna-warna ceria.




pic ni aku amek ptg td.ni stok frozen aku setakat ni.nak simpan byk2 x dpt sbb akunye fridge 1 pintu je.so keluasannye terhad.cita-cita nk beli fridge 2 pintu khas utk simpan ASI je tu ada.tp x tau lah bila ada rezeki.yg penting kena rajin direct feeding dan mengepam.(cham jgn skali2 ko putus asa ok).skrg ni aku try mkn fenugreek utk tmbh susu bdan (nk minum air rebusannya mmg x daya wooo...).pastu minum susu jugak.tp yg paling penting ibu-ibu, kena BF on demand dan pump!byk permintaan, insyAllah byk la susunya.aku pun kdg2 mls mengepam.tp aku akn pastikan aku pump jugk setiap hari wlau sekali.mudah2an aku dpt nyusukan mukhsin smpai usianya 2 thn.insyAllah.






gusi saya da mngenyam la ibu...tu yg aku belikan mukhsin benda ni.utk digeget2 manja gitu...tp kdg2 tkena geget jugak masa bf.adeh...xpelah demi mu syg.ibu sanggup!mukhsin skrg da 5 bulan.dah pun nmpk tanda2 nk mkn.tp aku x nk bg mkn dlu slagi lom 6 bln.sbr nak eh...bulan dpn ibu suap mukhsin mkn.kesian bila tgok mukhsin telan air liur bila tgok ibu ngn ayhnya mkn.erm...tp nk bg mkn apa ek utk mknan pertama?any idea?

No comments:

Post a Comment