About Me

My photo
puan cham.en somi bernama gg.anak lelaki bernama mikhael mukhsin.nikah dengan gg 25/5/08.melahirkan mukhsin secara c-sec 8/7/09.masih menyusukan mukhsin secara eksklusif selama 5 bulan dan insyAllah hingga 2 tahun.terasa nikmat menjadi seorang ibu.syukur alhamdulillah.

Friday, December 18, 2009

keroncong buat mukhsin


mega mendung di angkasa
hembusan bayu dingin terasa
gerimis berderai di merata
bagai mutiara
rahmat dibawa bersama 
limpahannya meresap di jiwa
adakala bahgia terasa
meskipun duka nestapa
tika hujan turun
sayup mendayu lagu keroncong
merdu irama dialun
bersenandung
hujan membasahi bumi
melahirkan keluhuran budi
mengerat perpaduan suci
kasih sayang abadi

kapas oh kapas


apa la aku nk wat ngn kain2 kapas ni ye...ni antara koleksi kain kapas yg masih "suci dan murni" sbb lom kna mkn lg oleh mesen jait...sbnrnya syg nk korbankn kain2 ni...sbb ad yg tlampau jadi paberet aku terutama yg kapas inggeris tu...hahaha...so duduk la diam2 dlm kotak ye. sok2 da teragak aku da x kesian kat ko lg, aku antar le ko kat raksasa mesen jait tu...myb korang akn ada kwn2 baru nnt...sbb aku ni cotton hunter!

Thursday, December 17, 2009

"CUTEST Baby 2009 Contest By Mama_Aqish"

akum.aku bukak blog sebab nak masuk contest.harap-harap aku berjaya.insyAllah.


attention pada ibu dan bapa semua, hargai kenangan manis bersama si kecil anda dengan join contest ni.yuk klik!


CUTEST BABY 2009 CONTEST_by Mama Aqish
(STICKY MODE!!!!!! TILL 31 DECEMBER 2009)





dan bontrotnya di taja oleh :

dan


 thxs!!!


so dengan sepenuh dan sebulat hati, aku memilih gambo ni...enjoy!




erm...actually dlm byk2 gambo, ini yg paling menjadi peberet ayah dan ibu. mikhael mukhsin bin mohd azizi, kelahiran yang dinantikan. tepat 8.13am 8 julai 2009, aku dapat menatap buah cinta yg aku kandung selama 9 bulan. sesungguhnya amat manis bergelar seorang ibu. melihat mukhsin sudah 5 bulan membesar dengan sihat berkat susu ibu, aku bersyukur ke hadrat ilahi.alhamdulillah.



menan,susu,teether.




ari rabu lepas aku gi mydin.blikan mukhsin menan yg simple ni.murah aje ni...bwh rm10.suka tgok kalernya.kontrast.biar mukhsin latih saraf matanya dgn melihat warna-warna ceria.




pic ni aku amek ptg td.ni stok frozen aku setakat ni.nak simpan byk2 x dpt sbb akunye fridge 1 pintu je.so keluasannye terhad.cita-cita nk beli fridge 2 pintu khas utk simpan ASI je tu ada.tp x tau lah bila ada rezeki.yg penting kena rajin direct feeding dan mengepam.(cham jgn skali2 ko putus asa ok).skrg ni aku try mkn fenugreek utk tmbh susu bdan (nk minum air rebusannya mmg x daya wooo...).pastu minum susu jugak.tp yg paling penting ibu-ibu, kena BF on demand dan pump!byk permintaan, insyAllah byk la susunya.aku pun kdg2 mls mengepam.tp aku akn pastikan aku pump jugk setiap hari wlau sekali.mudah2an aku dpt nyusukan mukhsin smpai usianya 2 thn.insyAllah.






gusi saya da mngenyam la ibu...tu yg aku belikan mukhsin benda ni.utk digeget2 manja gitu...tp kdg2 tkena geget jugak masa bf.adeh...xpelah demi mu syg.ibu sanggup!mukhsin skrg da 5 bulan.dah pun nmpk tanda2 nk mkn.tp aku x nk bg mkn dlu slagi lom 6 bln.sbr nak eh...bulan dpn ibu suap mukhsin mkn.kesian bila tgok mukhsin telan air liur bila tgok ibu ngn ayhnya mkn.erm...tp nk bg mkn apa ek utk mknan pertama?any idea?